Трекинг в Чужбина

Изкачване на връх Триглав
9 дни / 8 нощувки

Маршрут:
София - Любляна - Блед - Постойна - Плитвице - София

Дати на отпътуване:


Цена от 998 лв.
Изпрати запитване
Програма
Изкачване на връх Триглав (2864 м), първенец на Юлийските Алпи, разглеждане на словенската столица Любляна и топ природни забележителности в Словения и Хърватска - водопад Перичник, езерото Бохини, езерото Блед, водопад Козяк, Постойнска яма, Предямски град и Плитвички езера!

Който го влече, да звънка на 0887633367! Срок за записване и плащане - 15 юни 2019! Отстъпка от 50 лв. при ранно записване и заплащане на пълната цена до 15.05.2019!

27.07.- 04.08.2019 (9 дни, 8 нощувки)

Ден 1
Тръгване от Руски паметник в 6 часа с коли. През КПП Калотина влизаме в Сърбия. Достигаме Хърватска и преминаваме транзит със спиране за кратки почивки на бензиностанции. Надвечер ще сме в Любляна. Настаняваме се хостел. Разходка из вечерна Любляна. Вечеря и нощувка.

Ден 2
Ранно придвижване до прелестното езеро Бохини и разходка. Разглеждане на църквата "Св. Йоан Кръстител" от 16 век. Изкачване с лифт до най-високата панорамна точка над езерото. Трансфер към Постойна. Посещение на впечатляващата пещера Постойнска яма и замъка Предямски град. Вечеря в най-добрия ресторант в Постойна. Нощувка в хостел.

Ден 3
Ранен трансфер към Блед. Разглеждане на Блед и крепостта. Спускане с най-дългия роделбан в Европа. Плаж и къпане в езерото. Разходка с лодка. Пазаруване на козметичти продукти от уникалната пиранска сол! Настаняване в къща за гости. Вечеря в най-добрия ресторант в Блед. Нощувка.


Ден 4
Трансфер и разглеждане на красивия водопад Козяк. Следва отпътуване към Национален парк "Триглав". Преход до прелестния водопад Перичник! Настаняване в къща за гости в село Моястрана. Нощувка.

Ден 5
Планинското ни приключение започва! В този ден ни очаква ранен, около 7-часов преход до хижа Триглавски дом, където ще посрещнем залеза и ще нощуваме.

Ден 6
Рано на следващия ден потегляме към връх Триглав. Изкачването му ще ни отнеме около 2,5 часа в двете посоки. Ще има адреналин и приказни гледки! После се спускаме отново до хижа Триглавски дом, където ще си починем закратко. Следва около 6-часов преход по алтернативен маршрут, обратно към колите. Нощувка в хижа Аляджев дом.

Ден 7
Спокойна закуска. Следва 4-часов трансфер към Плитвички езера. Настаняване в къща за гости. Почивка. Нощувка.

Ден 8
Целодневна обиколка на уникалните Плитвички езера /пешеходна и с корабче/. Втора нощувка в същото хотелче.

Ден 9
Закуска. Отпътуване към София.

Цена: 998 лева

Цената включва:

Цената не включва:

Цени

Дата Възрастен в двойна стая
27.07.2019 г. 998 лв.